Smarta affärer

Köp billigt sälj dyrt.


Smart business är en jättestor inkomstkälla idag för de som kan det. Du kan förhandla dig till nästan vad som helst och få priser att få upp eller ner beroende på hur bra du är. Vet ni inte vad jag menar? Här är några exempel på bra business.

 

  1. Att köpa sin dator online ifrån flera olika sortiment i delar istället för hos en återförsäljare.
  2. Att handla julklappar efter julafton runt januari när alla har sina reor.
  3. Att istället för att köpa en skärm, köpa 10 st och förhandla ner priset markant nog att tjäna på det när du tillslut återsäljer skärmarna med rabatpriser till dina kompisar.
  4. Köpa stora kvantiteter av en vara för att förhandla ner priset och sedan återsälja till ursprungligt pris.

Ingen i sverige förhandlar med affären när de handlar kläder i kvantiteter så som de borde.

En affär vill ha sin vara såld och kan inte driva vinst om de inte säljer, destu mer destu bättre, men att tro att priserna affären sätter inte går att rubba är helt fel. Du kan tjata till dig billigare priser om du vet hur du ska förhandla och beroende på hur mycket du handlar.


Ett exempel var när jag för ett par år sedan handlade för drygt 5 000 kronor på intersport. Jag köpte en jacka, träningskläder och skor. I vilken annan affär som helst utom i Skandinavien hade affären gett en extra gåva som tack för att du handlade så mycket som du gjorde. Detta är ju bra business för dom igentligen som alla bör göra. Köp mycket och få en extra gåva på köpet. Eftersom jag varit på semester i mellanöstern där allt förhandlades om bestämde jag mig för att om jag inte fick något för att jag köpt så mycket, om det så var rabatter eller ett extra par strumpor så skulle jag gå därifrån utan att handla något och röra mig ner till nästa affär och försöka på samma sak.


Jag frågade klart och tydligt: Får man inget extra för att ha handlat så mycket hos er?
Bara genom att fråga fick jag priset nersatt ca 500 kr, två par intersport strumpor (70kr st), en intersport t-shirt och en fin kramboll, detta genom att endast ha sagt meningen ”får man inget extra för att ha handlat så mycket hos er?”
Kort och enkelt, det finns massor av pengar att tjäna på att handla smart.


Ännu ett exempel är en återförsäljare för datorer, tv, diskmaskiner och dylikt. Välj en med hyfsade priser och säg till affären att så länge du ger mig bra priser och bra rekommendationer kommer jag basera alla mina köp hos er. På detta sättet gäller inte standardpriser för dig längre då affärerna tjänar så pass mycket pengar på dina köp att det är värt för dem att sänka priserna specielt för dig. Gör de inte det är det bara att förslå samma hos nästa återförsäljare.

Priserna är ursprungligen så höga på grund av konkurans ifrån andra affärer. Ta on/off och Siba där de har ett priskrig mot varandra.  Genom att välja endast en återförsäljare har de inte längre behov att konkurera med varandra och kan på så sätt ge dig billigare priser, varor och även extra gåvor om du handlar mycket.
Så här baserar jag alla mina köp på och det har funkat riktigt bra där jag tjänat en hel del pengar på något som borde vara sunt förnuft i dagens moderna Sverige.

Se även avsnittet om betalda undersökningar för att få en ide om hur du kan skaffa dig en bra extrainkomst.


 
Copyright © 2008 VillDuBliRik.se