Sälj din webbsajt och tjäna pengar.


Alla känner väll till domännamn? Varje dag går du till exempel till google.se och hittar villdublirik.se genom olika sökord du skriver in. Domännamn kan vara värda guld om du hittar rätt domännamn. Det finns flera personer som lever på att sälja domännamn runtomkring jorden. Det är möjligt att tjäna flera miljoner kronor på domännamn.

Vill du veta hur mycket du kan tjäna på domännamn?

Ta tillexempel ett par domännamn enligt listan nedan, allt personen i fråga gjorde var att vara smart nog att registrera domänen en tid tillbaka innan alla andra fick nyss om den.


* Sex.com – uppskattat pris  11 000 000 Euro
* Business.com – uppskattat pris  6 000 000 euro
* Vip.com – uppskattat pris 1,120 000 euro


Alltså är domännamn en miljard industri runt om i världen och det finns fortfarande massor av bra domännamn att ta, och det öppnas ständigt upp nya förkortningar. De vanligaste är .com .se och .net adresser men det finns även .info  .eu .nu och andra landsdomänförkortningar så som .dk och .no. Även så öppnas nya förkortningar upp och alla möjliga kombination av nyckelord går att finnas där.

Varför vill folk köpa dessa domäner?

Ta domäner så som bil.se. En sådan domän får flera hundra sökningar om dagen efter sig och flera hundratals person knappar in adressen i sin webbrowser för att sedan ta sig till sidan. Detta är kvalitativ och dyrbar trafik flera personer skulle vilja köpa. Trafik du inte behövt jobba för ett dugg som kommer gratis på grund utav domännamnet du håller i.


Domännamns styrka beror även mycket på vad det gäller, ta dator. Alla vet vad dator är, en person skulle kanske skriva in dator.com i tron att de hittar en sida med rekommendationer och priser för datorer eftersom domänen är just dator.com. Det finns flera sätt att förutspå och hitta starka nishade domännamn på internet. 

Ett exempel är företag så som ICA som gör väldigt mycket reklam på tv och har flera stora köpcentrum runt om i sverige. Alla känner till ICA, och eftersom alla känner till ICA söker flera personer efter ICA. Låt oss säga att du råkade äga domänen ica.nu. Nu skulle du få in massor av sökningar ifrån personer som letade efter ica affären och denna trafiken kan säljas kanske till en marknad på internet, ja det finns massor av olika saker du kan använda ett sådant domännamn till för att tjäna pengar.


Exempel:
Om du lyckas förutså att den nya skivbutiken  ”skivorna för dig“ kommer inom en snar framtid bli en stor och väldigt populär skivbutik i sverige kanske du hade föraningen att registrera domänerna skivornafördig.se .com och .nu och dessa skulle nu vara värda en hel del för skivaffärer på internet som du kan sälja dyrt till.

Du kan söka dig till flera sajter där du kan sälja din domän till högstbjudande på google.

 
Copyright © 2008 VillDuBliRik.se