Gillar du att spela datorspel?

Få då betalt medans du spelar precis som mig!


I sverige är datorspel väldigt populärt, det beräknas att runt 4-5 miljoner svenskar spelar eller har spelat datorspel och gör det minst en gång i månaden.Det kan verka som ett slöseri med tid fast är det inte slöseri med tid att kolla på tv eller klippa gräsmattan?

Sanningen är att datorspel är avslappnande, roliga, och i vissa fall även undervisande.

Ett datorspel tar idag månader om inte år att göra, det finns historier att skriva, program att skapa, design, texturer, bilder, support för onlinespel. Det tar massor av personer och tid för att skapa ett spel så som Crysis eller Call of Duty 3. Att sedan testa spelet och lösa alla buggar det kan ha tar ännu längre tid.


Mitt namn är Martin och jag precis som er älskar att spela dataspel. Tyvärr finns tiden inte till längre och det är inte ekonomiskt möjligt för mig att spela så mycket datorspel jag vill längre. Efter att ha läst i ett av forumen jag använder fanns det en tävling där ett spelbolag erbjöd 3 plasma tv och en playstation 3 till personerna som kunde hitta flest buggar i deras spel. Flera tusentals personer sökte buggar och 3 personer vann. Tyvärr var jag inte en av dessa personerna, men detta fick mig att fundera.

Kan man tjäna pengar på att beta testa spel? Att hitta buggar spelutvecklarna har missat?


Svaret är Ja!

Efter en tids letande hittade jag en sajt som upptäckt exakt samma sak. Nämligen att du får betalt av spelföretag för att hitta buggar som vanligtvist skulle kosta dem massor av pengar och resurser att hitta.

Sajten heter Gamertestingground och ägs av en person som precis som mig tjänar pengar på att spela dataspel.


Du kan med datorspel:

  1. Spela på fritiden, 3-4 h om dagen
  2. Tjäna uppemot $120 per timme för att spela dataspel, I vissa fall mer!
  3. Skaffa en bra extrainkomst du kan lägga på studier eller en ny dator

Förklara igen varför företag vill betala mig som spelare att testa deras spel.


Det är väldigt enkelt. Ett spel består utav tio tusentals linjer av kod, och det skulle ta massor av tid och resurser att kolla igenom det hela. Spelutvecklare består av lag av personer över 30 st som programmerar och lägger in sin del i spelet. Ibland sker konflikter mellan de olika koderna som orsakar problem i spelet vilket försämrar spelkänslan för köpande kunder.

Dator och tvspels industrin uppgår till över $50 miljarder dollar om året!!


Och företag förstår och är villiga att betala betatestare för att hitta felen de har missat. Om de inte betalade skulle de riskera att betan av spelet läcktes ut och att inte få korrekta fel hittade och på så sätt förlora massor av pengar. Oavsett hur bra ett spel är, om det, precis som gamerstestingground säger finns en bugg som orsakar spelet att crasha varje gång du hoppar kommer ingen att köpa spelet. Och det kvittar hur fantastisk grafiken är eller hur bra multiplayer support spelet har, finns det för många buggar köper ingen det.


Jag spelar runt 4 timmar om dagen, mer på helger med min sprillans nya dator och mitt anteckningsblock. Du kan ha roligt och tjäna pengar. Jag gör det.Listan med alla företag som betalar dig för att betatesta kostar inte mer än $34.95 det är ungefär 220 kronor och då får du listorna uppdaterade i 6 månader.


Du kommer inte bli miljonär på att spela datorspel, men du kommer ha en fin extrainkomst att investera i annat. Om du endå spelar datorspel och investerar i en månadlig avgift för t.ex World of Warcraft. Testa då att köpa denna listan och tjäna pengar medans du har roligt.


Gamerstestingground hittar du här.

Lycka till och ha skoj!

Martin


 
Copyright © 2008 VillDuBliRik.se