31 sätt att tjäna pengar Del 4

Kniv/verktygs vässare


Om du gillar att jobba med verktyg och är en perfektionist kan detta vara det perfekta  helgjobbet för dig.  De flesta utav oss har en kökslåda fylld med knivar vi inte använder. Faktum är att de flesta personer slänger knivar som hade fungerat hur bra som helst om vi vetat hur man åter fick kniven vass.
Det finns flera bra sätt att marknadsföra denna service. Du kan specialisera i knivar eller verktyg eller du kan gå efter den större marknaden och vässa allt som kräver en vass egg.
Tänk på denna service som något du gör varje år åt någon. Knivvässande behövs väldigt ofta precis innan en stor högtid startar. Under våren och sommaren får trädgårdsverktyg bra användning och behöver nästan alltid vässas. Runt hösten kommer yxor och sågar dominera marknaden. Även på de kallare säsongerna finns det en marknad för slipare, då genom att slipa skridskor och is skrapare.


Möbel reparerare


Ett annat sätt för någon som gillar att jobba med händerna är att jobba som en möbel reparerare. Detta är ett utmärkt jobb att välja om du har verktyg att använda och gillar att jobba med trä. Du kan specialisera dig i att fräscha upp möblerna så de ser nya ut igen, få dem att se antika ut eller reparera möbelskador. Om du har ett intresse i gamla möbler finns det en växande marknad för andrahands möbler. Att köpa gamla möbler och reparera dem kan ge personen som är intresserad utav detta en bra inkomstkälla.
Allt detta kräver förstås kunskap i området och du kan inte bara hoppa in i möbelreparationer utan att veta vad du ska göra, men oroa er inte, i biblioteket eller själva google kan du hitta massor av information som behövs för att lära sig yrket. Det finns flera bra böcker om möbelreparationer och en timme i närmsta bibliotek kan ge dig bra information om färger, fläckar och putsning.
Om du inte är säker på hur många som skulle vara intresserade utav att få sina möbler reparerade ta ett par minuter och bläddra igenom tvn och se hur många som har tv program om ämnet.


Inomhus trädgårdsmästare


Det finns flera möjligheter för en person som gillar husplantor. Om du är bra på att få saker att växa, varför inte göra denna service tillgänglig till dina grannar? Genom att kunna erbjuda dina tjänster som en trädgårdsmästare inomhus öppnar du även upp dörrar för att bli en återförsäljare av krukor, blommor, frön. Du kan sälja tillbehör som ger dina kunders blommor ett sundare liv mellan dina besök. Du skulle kunna ta din kunskap och skriva en liten trevlig manual du kunde sälja till dina kunder eller slänga in som en extrabonus när de köper mycket. Om du verkligen gillar blommor finns en variation till iden ovan där du odlar och växer blommor och buskar hemma och leasar ut det till kunder vid speciella tillfällen och högtider så som bröllop, födelsedagar och så vidare. Detta kräver lite mer utrymme i ditt hem men belöningen för detta kan vara värt det extra jobbet.

Gå vidare till del 5 av 31 sätt att tjäna pengar

Copyright © 2008 VillDuBliRik.se