31 sätt att tjäna pengar Del 2

Ärende service


Tänk på tiden du lägger på att göra ärenden varje vecka. Hade det inte varit roligt att ha någon som gjorde det för dig? Varför inte göra det för andra.  Precis som köpexemplet på föregående sida är möjligheten att skaffa dig en stor kundkrets väldigt stor här. Du skulle kunna lägga upp en fast summa per vecka för återkommande kunder och en fast summa per stopp för nya kunder eller en gångs användare.


Om du inte ogillar att köra bil är detta en möjlig storinkomst.  Var noga med att använda lite tid till att räkna ut hur mycket bensin och slit jobbet kommer medföra och räkna ut priserna du ska ta enligt det. De flesta personer skulle gladeligen betala för bensin, slitage och en summa för dig för att slippa gå till tvättautomaten eller för att gå till apoteket.


Chaufför dörr till dörr


Att hämta personer när de behöver hämtas upp och köra dem vart och när de behöver köras är en gammal, välbeprövad och sann form att tjäna pengar. Taxiföretag har vetat detta i nästan 100 år. Men såvida du inte bor i en storstad så som Stockholm eller Malmö är taxibilar inte så enkla att hitta och inte särskilt behändiga.

Att arbeta inom ditt eget bostadsområde med transportering av föremål och personer (även djur om du gillar djur) gör denna typ av affärsverksamhet till något det finns en väldigt specifik marknad för men väldigt lite konkurrans.  Det är enkelt att börja och kräver inte så mycket. Det kan även böjas runt ditt schema väldigt enkelt.


En variation i detta skulle vara att skapa ett regelbundet schema till ett centraliserad köpcentrum till flygplatsen eller till tivolit på nära håll. Familjer eller besökare ifrån en annan stad skulle kunna åka dit de behöver åka utan att oroa sig över parkering. Detta hade varit en suverän service att erbjuda under julhelgerna när parkering på det närmaste köpcentrumet är en mardröm.


Loppis Konsult


Namnet låter knäppt vi vet, men konceptet bakom är ett bra sätt att tjäna pengar. Om du tvivlar på hur lockande och stort en loppis är bara kolla igenom dagstidningen under till salu delen, alla säljer sina gamla saker. Bättre att sälja och få pengar för det än att slänga eller alternativt låta ligga och damma i en källare eller vind, och det brukar finnas flera annonseringar för loppisar.

Loppis har blivigt en enormt stor business. Som en konsult skulle du ansvara för flera olika uppdrag så som att lägga upp varan till försäljning, etablera och fastställa priserna och även annonsering av loppisen.
All denna kunskap är gratis om du lägger ner lite jobb på det.

Spendera ett par helger med att gå igenom tidningen och besök så många loppisar som du kan. Spendera 20 till 30 minuter per garageförsäljning och se vilka saker som besökare och potentiella kunder spenderar mest tid på. Vilka som plockas upp och läggs ner, vilka priser som sätts och accepteras av kunderna, prisförhandlas om. Kolla för tecken och reklam i tidningar. Vad fångar ditt öga? Varför valde du denna loppisen över den andra?

All denna information kommer att vara användbar för dina kunder. Och det finns massor av potentiella kunder. Det enklaste sättet att hitta nya kunder är att kolla in annonser för husförsäljningar. Personer som säljer ett hem och gör sig redo att flytta kommer ofta att ha en loppis eller en så kallad ”garage sale”, men har väldigt ofta inte tid att göra en sådan försäljning.
För en procent av försäljningarna kan du göra allt jobb. Allt de behöver göra är att samla in pengarna.


Konsult för egendomsförsäljning


En väldigt viktig variation till Loppis konsultning är att vara en konsult för egendomsförsäljning.
Egendomsförsäljningar skiljer sig ifrån loppis försäljning på flera viktiga punkter och kräver att du läser på om ämnet mer.  Till skillnad ifrån loppisar där en familj säljer saker de inte längre använder eller behöver är en egendomsförsäljning vanligtvist en försäljning av ett helt hushåll. Det finns ofta stora saker, antika saker eller saker med samlarvärde som kan dra in en stor summa pengar.

Gå vidare till del 3 av 31 sätt att tjäna pengar

Copyright © 2008 VillDuBliRik.se